Blog

Artikelen

Webinar Aanvalsdetectie

Webinar Aanvalsdetectie

Met trots kondigen we aan dat op woensdagavond 29 november 2023 het Webinar Aanvalsdetectie bij Epilepsie zal plaatsvinden van 19.30 tot 20.30 uur. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden.

Lees meer
Kennismaken met Céline van Aalst

Kennismaken met Céline van Aalst

Ze voelt zich er als een vis in het water. Céline van Aalst is sinds januari coördinator Leerhuis Epilepsie. “Mijn wens was om meer diepgang te vinden in mijn werk. Bij Leerhuis Epilepsie kan ik mijn kennis en mijn...

Lees meer
Even voorstellen!

Even voorstellen!

Per 9 januari 2023 hebben we bij Leerhuis Epilepsie een nieuwe coördinator. We zijn blij om Céline van Aalst aan ons team toe te voegen! Céline zal samen met de trainers enthousiast aan de slag gaan om Leerhuis...

Lees meer

Referenties

Scholingen gericht op de werkvloer

“Het is fijn om vaste gezichten te hebben. Zij zijn inmiddels bekend met onze organisatie en luisteren goed naar de behoeftes en vragen van onze medewerkers. Patrick begint de scholing altijd met een bijzonder verhaal van een ervaringsdeskundige. Dit verhaal brengt je meteen naar de kern van waar het om gaat. Je kunt je letterlijk verplaatsen in de situatie die beschreven wordt. Dat is mooi en deze aanpak wordt door onze medewerkers goed beoordeeld in de evaluaties.” 

Marian Spel – Praktijkadviseur Leren & Ontwikkelen bij Cordaan

Ervaringen Maeykehiem met Leerhuis Epilepsie

“Het is zo fijn dat Leerhuis Epilepsie op de hoogte is van hoe de zorg bij Maeykehiem eruit ziet. Het geleerde van de scholingen kan heel mooi toegepast worden in het werk. Het observeren, handelen en rapporteren van epilepsie versterkt de contacten met de behandelaren ook. De observaties zijn heel helder en dit zorgt weer voor duidelijke verhalen naar de behandelaren. De best mogelijke behandelingen worden toegepast en de leercyclus van Leerhuis Epilepsie draagt hieraan bij. De kwaliteit van epilepsie zorg is mede door de inzet van deze interventies goed en wordt door de leercyclus steeds geborgd.”

Hiltsje Verbruggen – Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Maeykehiem

Basiscursus Epilepsie

In de Basiscursus Epilepsie leer je de basiskennis over epilepsie. Je leert om cliënten met epilepsie te observeren en een aanval te herkennen. De eerste hulp bij een aanval is een belangrijk onderdeel van deze cursus. We proberen je vertrouwd te maken met epilepsie. Zo kun je goede hulp bieden bij een aanval en daarna.

Open inschrijving voor individuele zorgprofessionals

Leerhuis Epilepsie geeft de lessen meestal bij de zorginstellingen op locatie. Ben je als zorgprofessional in loondienst of werk je als ZZP’er in de VG-zorg? Dan kun je ook individueel deelnemen aan deze Basiscursus Epilepsie met open inschrijving.

Dinsdag 24 mei 2022 | 09.30 – 12.30 uur (met aansluitend lunch)

Locatie:
SEIN
Achterweg 3
2103 SW Heemstede

Schrijf jezelf hieronder in! Facturering is achteraf.