Nieuwe website!

Voorbeeld website Leerhuis

Eén adres met alle informatie over Leerhuis Epilepsie

“Leerhuis Epilepsie is ontstaan uit een initiatief van Kempenhaeghe en SEIN. Een gezamenlijke visie om kennis over epilepsie te bundelen en er voor te zorgen dat mensen die in aanraking komen met epilepsie in hun kracht staan als iemand een aanval heeft. Dit is voor degene die erbij is, alswel degene die de aanval ondergaat erg belangrijk. Het geeft vertrouwen aan beide kanten. Doordat we als gezamenlijk initiatief startten, zijn we de eerste jaren bereikbaar geweest via de websites van Kempenhaeghe en SEIN. In de afgelopen vier jaar zijn we zo gegroeid dat het tijd is voor een nieuwe gezamenlijke stap! Eén adres waar onze klanten terecht kunnen voor alle informatie over Leerhuis Epilepsie. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat we 2022 gestart zijn met onze nieuwe website! En we zijn er als team erg trots op!”

“We zijn de afgelopen jaren gegroeid in het aantal klanten, maar ook in de kennis en scholingen die we als Leerhuis Epilepsie ontwikkelen. Daarom werd het tijd voor de volgende stap! Alle content en voorzieningen die we hebben als Leerhuis Epilepsie bundelen op één plek,” vertelt Aukje van den Oord, coördinator Leerhuis Epilepsie. “De doorontwikkeling van de afgelopen jaren heeft geleid tot gevarieerde scholingen op het gebied van epilepsie en we creëren ook steeds meer kennisartikelen. Het is belangrijk om deze op een juiste manier te delen”.

Voorbeeld website leerhuis
E-learning direct via Leerhuis Epilepsie

Vanaf januari 2022 biedt Leerhuis Epilepsie haar e-learning direct zelf aan via de eigen website, met haar eigen ontwikkelde e-learning platform. Aukje vertelt enthousiast: “Het materiaal is in een nieuw jasje gestoken, het ziet er modern uit, er is een grote variatie aan werkvormen en de inhoud is aangescherpt. We hebben er ook een nieuwe module aan toegevoegd. Soms ga je als begeleider mee naar het spreekuur bij de behandeld arts. De nieuwe module helpt je om optimaal gebruik te maken van dit moment in het belang van een goede behandeling.”

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt de e-learning los per persoon afnemen én je het kunt de e-learning via een Lti-koppeling beschikbaar stellen aan medewerkers in jullie eigen leermanagementsysteem. Je kunt dan als instelling goed zien wie welke e-learning gemaakt heeft, wat de voortgang is en wanneer herhaling of verdieping nodig is.

Continu kennis delen

Leerhuis Epilepsie is ontwikkeld met een doel: de beste zorg voor mensen met epilepsie. Dat bereiken we als betrokken medewerkers in hun kracht staan. Daar is zelfvertrouwen voor nodig en daar proberen we bij te helpen. Het is belangrijk dat ze weten wat ze voor, tijdens en na een aanval moeten doen. Daarnaast is een goede beschrijving van wat ze gezien hebben belangrijk voor een goede behandeling. Dus ook daar hebben we aandacht voor.

Mede daarom delen we op deze nieuwe website ook kennisartikelen, informatie en actualiteiten. Zo houden we geïnteresseerden op de hoogte en dragen we continu bij aan het leerproces van zorgprofessionals. Als zorgprofessionals steeds meer te weten komen over epilepsie, wordt de wereld voor iemand met epilepsie weer een stukje groter.

Meer weten over de trainers van Leerhuis Epilepsie? We stellen ons team graag aan je voor!

Lees ook..

De ervaringen van InteraktContour

"De kennis en vaardigheden die medewerkers opdoen via de scholingen zorgen ervoor dat zij zelfverzekerder en competenter zijn in hun werk."  InteraktContour is een toonaangevende zorgorganisatie, gespecialiseerd in de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel...

Als begeleider omgaan met de risico’s van epilepsie

Als begeleider omgaan met de risico's van epilepsie: wanneer doe je het goed? Als begeleider van mensen met epilepsie wil je natuurlijk zo goed mogelijk zorg verlenen. De cliënt beschermen en veiligheid bieden. Zonder risico’s en gevaren. Maar tegelijkertijd wil je...

De ervaringen van Maeykehiem met Leerhuis Epilepsie

"Je hebt echt een expert, de trainer, die heel veel ervaring heeft met epilepsie, begeleiding en zorg."  Maeykehiem is een zorginstelling in Friesland en biedt wonen, dagbesteding, begeleiding en gespecialiseerde zorg aan cliënten met intensieve zorgvragen. Deze zorg...

Webinar Aanvalsdetectie

29 november | 19.30 - 20.30 uur Webinar Aanvalsdetectie Leerhuis Epilepsie, initiatief van Kempenhaeghe en SEIN, heeft als doel om de zorg voor mensen met epilepsie in Nederland te verbeteren. Door kennis te delen met andere zorgprofessionals willen we ervoor zorgen...

Heb je een vraag?

040 – 227 96 17