E-learning risico-afweging

Online leren - Leerhuis Epilepsie - mannelijke student
In deze e-learning risico-afweging leer je meer over epilepsie, de daarbij voorkomende risico’s en de richtlijn die jou als professional kan ondersteunen bij het maken van een gezamenlijke en weloverwogen risico-afweging.

Voor wie:
MBO en HBO zorgprofessionals in de verstandelijk gehandicaptenzorg

Vooropleidingseisen

E-learning basis epilepsie

Groepsgrootte
1 - onbeperkt
Totale duur
1 uur
Duur digitale module
1 uur

Duur zelfstudie
Geen

Kosten
€ 30,50 btw-vrij
incl. studiemateriaal

Een gebroken been omdat je uit de boom viel of een gebroken hart omdat je niet klimmen mocht? Iedereen loopt een zeker risico op letsel, vrijwel op ieder moment van de dag. Echter, cliënten met epilepsie hebben in meer of mindere mate een verhoogd risico op letsel en ongevallen. Hoe groot het risico is voor cliënten met epilepsie, is mede afhankelijk van het type aanval, of iemand deze aan kan voelen komen, de frequentie waarmee iemand aanvallen heeft, maar ook de omgeving waarin hij/zij zich op dat moment begeeft.

Na het volgen van deze e-learning risico-afweging:

  • Kun je risico’s bij epilepsie beter inschatten en weet je de richtlijn te gebruiken die kan ondersteunen bij het maken van een gezamenlijke en weloverwogen risico-afweging.
  • Ben jij je bewust van het belang om een weloverwogen, gezamenlijke risicoafweging te maken.
  • Heb je tips gekregen om een gedegen risico-afweging stapsgewijs in de praktijk tot uitvoering brengen waarbij de kwaliteit van leven van de cliënt voor op staat.

Deze e-learning risico-afweging is gericht op zorgmedewerkers die in de verstandelijke gehandicaptensector werken met cliënten met epilepsie. Deze is los te koop én wordt aangeboden ter voorbereiding op de vervolgscholing.
Het is een online instructiemodule met toetsvragen. De inhoud is samengesteld door Leerhuis Epilepsie – Kempenhaeghe en SEIN. De e-learning bestaat uit 6 modules die je gemiddeld in een uur doorloopt.

Je kunt de e-learning volgen via pc, tablet, smartphone of laptop. Na afloop van de e-learning ontvang je een digitaal certificaat.

E-learning aanschaffen:

Kennisartikelen

Als begeleider omgaan met de risico’s van epilepsie

Als begeleider omgaan met de risico's van epilepsie: wanneer doe je het goed? Als begeleider van mensen met epilepsie wil je natuurlijk zo goed mogelijk zorg verlenen. De cliënt beschermen en veiligheid bieden. Zonder risico’s en gevaren. Maar tegelijkertijd wil je...

De ervaringen van Maeykehiem met Leerhuis Epilepsie

"Je hebt echt een expert, de trainer, die heel veel ervaring heeft met epilepsie, begeleiding en zorg."  Maeykehiem is een zorginstelling in Friesland en biedt wonen, dagbesteding, begeleiding en gespecialiseerde zorg aan cliënten met intensieve zorgvragen. Deze zorg...

Webinar Aanvalsdetectie

29 november | 19.30 - 20.30 uur Webinar Aanvalsdetectie Leerhuis Epilepsie, initiatief van Kempenhaeghe en SEIN, heeft als doel om de zorg voor mensen met epilepsie in Nederland te verbeteren. Door kennis te delen met andere zorgprofessionals willen we ervoor zorgen...

Kennismaken met Céline van Aalst

Ze voelt zich er als een vis in het water. Céline van Aalst is sinds januari coördinator Leerhuis Epilepsie. “Mijn wens was om meer diepgang te vinden in mijn werk. Bij Leerhuis Epilepsie kan ik mijn kennis en mijn commerciële- en leiderschapsvaardigheden goed...

Heb je vragen over deze scholing?

040 – 227 96 17

E-learning in je eigen leermanagementsysteem

Je kunt kiezen voor een Lti koppeling naar je eigen leermanagementsysteem (LMS). Dat betekent dat onze e-learning zichtbaar wordt voor door jou geselecteerde medewerkers. Opstart en afronding worden automatisch geregistreerd. Jullie kunnen onbeperkt gebruik maken van ons materiaal en krijgen maandelijks een factuur van ons voor het aantal opgestarte e-learnings.

Heb je nog vragen over de inhoud of heb je ondersteuning nodig in het maken van de juiste keuze? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij kunnen deze koppeling direct tot stand brengen en dan kan de hele organisatie aan de slag.

E-learning direct in je mailbox

Wil jij zelf aan de slag met de e-learning? Dat kan! Je kunt de e-learning los afnemen, voor jezelf of een collega. Ga door naar ons leerplatform en hier koop je direct de e-learning. De factuur kun je achteraf betalen of doorgeven aan jouw organisatie. Je kunt tot een jaar gebruik maken van de e-learning. Daarna vervalt de toegang. Mocht je interesse hebben om de e-learning voor meerdere personen af te nemen, neem dan contact met ons op!

Dus wacht niet langer en ga direct aan de slag, zodat ook jij steviger in je schoenen staat als iemand een epileptische aanval krijgt.

Welke onderwerpen worden er behandeld in de e-learning?

Risico’s inschatten bij epilepsie.
Hoe je bewustzijn creëert om zo een weloverwogen, gezamenlijke risicoafweging te maken.
Je krijgt tips om een gedegen risico-afweging stapsgewijs in de praktijk tot uitvoering te brengen waarbij de kwaliteit van leven van de cliënt voor op staat.
Wat is belangrijk voor, tijdens en na een bezoek samen met een cliënt aan de behandelend arts. (NIEUW)

Kan ik voor al mijn medewerkers e-learnings afnemen?

Wil je geen aantal bestellen, maar structureel en/of onbeperkt gebruik maken van e-learning, bijvoorbeeld voor al jouw (nieuwe) medewerkers? Dat kan, je ontvangt dan maandelijks achteraf een factuur van ons voor het aantal verbruikte e-learnings. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen via secretariaat@leerhuisepilepsie.nl.

Kan ik eerst een demo inzien?

Wil je voor je organisatie de e-learning bestellen? Dan is het zeker mogelijk om vooraf eerst een demo te zien. Je kunt de demo direct hier starten.

Wil je daarnaast ook meteen advies welke scholing(en) het beste passen bij jouw organisatie. Neem dan contact met ons op via secretariaat@leerhuisepilepsie.nl

Hoe lang kan ik gebruik maken van de e-learning?

Afhankelijk van hoe je de e-learning inkoopt kun je hiervan voor een bepaalde periode gebruik van maken. Deze afspraken worden op maat gemaakt.

Uit hoeveel modules bestaat de e-learning?

De e-learning bestaat uit 6 modules.

Zit in de e-learning een toets?

Nee, er zit geen toets in deze e-learning. Het is de bedoeling dat e-learning volledig wordt doorlopen. Er zitten wel tal van vragen in en afhankelijk van het antwoord krijgt de cursist feedback waar hij/zij weer van leert. Dit motiveert en optimaliseert het leerrendement. Als je hier meer over wilt weten, neem gerust contact met ons op.

Op welke apparaten kan ik de e-learning volgen?

Je kunt de e-learning volgen op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Ontvang je een certificaat?

Na elke scholing, klassikaal of bij de e-learnings ontvang je een certificaat.

Meer informatie aanvragen