E-learning basis epilepsie

Online training - Leerhuis Epilepsie
“Een cliënt krijgt een aanval, wat moet ik doen?” De e-learning basis epilepsie besteedt onder andere aandacht aan onderwerpen als vormen, oorzaken en gevolgen van epilepsie en de manier waarop je daarmee om kunt en moet gaan. De cursist krijgt toelichting, maakt opdrachten, denkt na over casussen en krijgt beeldmateriaal te zien van verschillende epileptische aanvallen. De e-learning is laagdrempelig en zeer toegankelijk van aard.

Medewerkers binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg worden via dit digitale leermiddel geschoold in de omgang met epilepsie. Zo verbetert ook de zorg voor mensen met epilepsie in Nederland.

De cursist leert triggers en veranderde omstandigheden herkennen en weet welke vormen van aanvalsonderbreking er zijn. Op deze manier wordt de cursist zich bewust van zijn beroepshouding en werkprocessen t.a.v. epilepsie. Daarnaast leer je hoe je goed voorbereid meegaat met een cliënt naar een consult bij de medisch specialist, hoe je optimaal invulling geeft aan dit gesprek en wat belangrijk is in de overdracht aan je collega’s achteraf.

Na deze online e-learning basis epilepsie weet een cursist:

  • Wat is epilepsie en welke uitingsvormen zijn er?
  • Wat gebeurt er in de hersenen en welk effect kan dit hebben op het lichaam?
  • Oorzaken van epilepsie aanvallen herkennen en observeren.
  • Handvatten om eerste hulp bij aanvallen te bieden; begeleidend en verzorgend.
  • Behandelmethoden en mogelijke gevolgen en bijwerkingen.
  • Wat niet-epileptische/psychogene aanvallen zijn.
  • Meer inzicht in de sociaal emotionele kant van epilepsie voor de cliënt.

Voor wie:
MBO en HBO zorgprofessionals in de verstandelijk gehandicaptenzorg

Kosten
€ 29,00 btw-vrij
incl. studiemateriaal
Duur
1 uur
Duur digitale module
1 uur

Duur zelfstudie
Geen

Vooropleidingseisen

MBO

Groepsgrootte
1 - onbeperkt
Brochure aanvragen

Download brochure

Kennisartikelen

Leerhuis Epilepsie CRKBO-geregistreerd

Deze maand bestaat Leerhuis Epilepsie 5 jaar en in die jaren zijn er grote ontwikkelingen binnen de organisatie geweest, met als kers op de taart de CRKBO-registratie op 21 april 2023. In het CRKBO-register staan instellingen ingeschreven die voldoen aan de...

Even voorstellen!

Per 9 januari 2023 hebben we bij Leerhuis Epilepsie een nieuwe coördinator. We zijn blij om Céline van Aalst aan ons team toe te voegen! Céline zal samen met de trainers enthousiast aan de slag gaan om Leerhuis Epilepsie nog verder door te ontwikkelen als...

Stress en epilepsie

Provocerende factoren van stressVia de karakters van Pooh Beer is in het artikel over alertheidniveaus uitgelegd wat stress is en hoe dit anders kan zijn voor andere personen, maar er zijn ook factoren die stress kunnen beïnvloeden. De provocerende factoren. Op het...

Alertheidniveaus

Verschillende alertheidsniveausVeel mensen zijn zich er niet bewust van, maar iedereen heeft verschillende alertheidsniveaus die door de dag heen wisselen. Je bent alert op het moment dat je 'zo wakker bent' dat je de mogelijkheid hebt om te reageren op prikkels uit...

Optimaal het spreekuur benutten

Tips om een spreekuur optimaal te benuttenOnze specialist Ingeborg Zweers, weet hoe begeleiders, ouders soms bij een spreekuur tegen vragen aanlopen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid naar een spreekuur gaat heeft zij een aantal tips op een rij gezet. "Het is...

Heb je vragen over deze scholing?

040 – 227 96 17

E-learning in je eigen leermanagementsysteem

Je kunt kiezen voor een Lti koppeling naar je eigen leermanagementsysteem (LMS). Dat betekent dat onze e-learning zichtbaar wordt voor door jou geselecteerde medewerkers. Opstart en afronding worden automatisch geregistreerd. Jullie kunnen onbeperkt gebruik maken van ons materiaal en krijgen maandelijks een factuur van ons voor het aantal opgestarte e-learnings.

Heb je nog vragen over de inhoud of heb je ondersteuning nodig in het maken van de juiste keuze? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij kunnen deze koppeling direct tot stand brengen en dan kan de hele organisatie aan de slag.

E-learning direct in je mailbox

Wil jij zelf aan de slag met de e-learning? Dat kan! Je kunt de e-learning los afnemen, voor jezelf of een collega. Ga door naar ons leerplatform en hier koop je direct de e-learning. De factuur kun je achteraf betalen of doorgeven aan jouw organisatie. Je kunt tot een jaar gebruik maken van de e-learning. Daarna vervalt de toegang. Mocht je interesse hebben om de e-learning voor meerdere personen af te nemen, neem dan contact met ons op!

Dus wacht niet langer en ga direct aan de slag, zodat ook jij steviger in je schoenen staat als iemand een epileptische aanval krijgt.

Welke onderwerpen worden er behandeld in de e-learning?

• Wat is epilepsie en welke uitingsvormen zijn er?
• Wat gebeurt er in de hersenen en welk effect kan dit hebben op het lichaam?
• Oorzaken van epilepsie aanvallen herkennen en observeren.
• Handvatten om eerste hulp bij aanvallen te bieden; begeleidend en verzorgend.
• Behandelmethoden en mogelijke gevolgen en bijwerkingen.
• Niet-epileptische/psychogene aanvallen.
• Sociaal emotionele kant van epilepsie voor de cliënt.
• Wat is belangrijk voor, tijdens en na een bezoek samen met een cliënt aan de behandelend arts. (NIEUW)

Kan ik voor al mijn medewerkers e-learnings afnemen?

Wil je geen aantal bestellen, maar structureel en/of onbeperkt gebruik maken van e-learning, bijvoorbeeld voor al jouw (nieuwe) medewerkers? Dat kan, je ontvangt dan maandelijks achteraf een factuur van ons voor het aantal verbruikte e-learnings. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen via secretariaat@leerhuisepilepsie.nl.

Kan ik eerst een demo in zien?

Wil je voor je organisatie de e-learning bestellen? Dan is het zeker mogelijk om vooraf eerst een demo te zien. Je kunt de demo direct hier starten.

Wil je daarnaast ook meteen advies welke scholing(en) het beste passen bij jouw organisatie. Neem dan contact met ons op via secretariaat@leerhuisepilepsie.nl

Hoe lang kan ik gebruik maken van de e-learning?

Afhankelijk van hoe je de e-learning inkoopt kun je hiervan voor een bepaalde periode gebruik van maken. Deze afspraken worden op maat gemaakt.

Uit hoeveel modules bestaat de e-learning?

De e-learning bestaat uit 8 modules.

Zit in de e-learning een toets?

Nee, er zit geen toets in deze e-learning. Het is de bedoeling dat e-learning volledig wordt doorlopen. Er zitten wel tal van vragen in en afhankelijk van het antwoord krijgt de cursist feedback waar hij/zij weer van leert. Dit motiveert en optimaliseert het leerrendement. Als je hier meer over wilt weten, neem gerust contact met ons op.

Op welke apparaten kan ik de e-learning volgen?

Je kunt de e-learning volgen op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Meer informatie aanvragen