‘Een cliënt krijgt een epileptische aanval. Wat gebeurt er in zijn brein en wat moet ik doen?’ In de basisscholing epilepsie brengen we medewerkers kennis bij over epilepsie met behulp van creatieve werkvormen en actueel beeldmateriaal. Deelnemers leren observeren en vervolgens wordt de vertaalslag gemaakt naar ervaringen uit de eigen beroepspraktijk. Eerste hulp bij aanvallen is een belangrijk onderdeel van deze scholing.
Basisscholing

Waarom basisscholingen?
Leerhuis Epilepsie is ontwikkeld om er voor te zorgen dat mensen met epilepsie de beste zorg kunnen krijgen. Dat bereiken we als betrokken medewerkers in hun kracht staan. Daar is zelfvertrouwen voor nodig en daar proberen we bij te helpen. De scholingen bij Leerhuis Epilepsie starten met de basisscholing en vervolgscholing. Hier leren deelnemers wat epilepsie nu is, wat je moet en kunt doen tijdens een aanval en hoe belangrijk observeren is. Na de basisscholing zijn verdiepende scholingen mogelijk die dieper op bepaalde onderwerpen ingaan.
Vervolgscholing epilepsie
Als vervolg op de basisscholing bieden wij graag onze nieuw ontwikkelde vervolgscholing aan. Deze biedt herhaling én verdieping door middel van een e-learning over risicoafweging in combinatie met een klassikale scholing. Kennis wordt opgefrist met diepgang over een aantal aan epilepsie gerelateerde onderwerpen.
Basisscholing epilepsie: Open inschrijving
Voor zorgprofessionals in loondienst en ZZP-ers in de verstandelijk gehandicaptenzorg verzorgen wij op 2 maart 2023 de basisscholing Epilepsie.
Ben je werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? En heb je te maken met cliënten met epilepsie? Dan is het erg belangrijk dat je jezelf handelingsbekwaam voelt als een cliënt een epileptische aanval krijgt. Eerste hulp bij aanvallen is een belangrijk onderdeel van deze scholing.