Basisscholing

Waarom basisscholingen?

Leerhuis Epilepsie is ontwikkeld om er voor te zorgen dat mensen met epilepsie de beste zorg kunnen krijgen. Dat bereiken we als betrokken medewerkers in hun kracht staan. Daar is zelfvertrouwen voor nodig en daar proberen we bij te helpen. De scholingen bij Leerhuis Epilepsie starten met de basisscholing en vervolgscholing. Hier leren deelnemers wat epilepsie nu is, wat je moet en kunt doen tijdens een aanval en hoe belangrijk observeren is. Na de basisscholing zijn verdiepende scholingen mogelijk die dieper op bepaalde onderwerpen ingaan.

Basisscholing epilepsie op locatie
3 uur
min. 6 max. 16

Basisscholing epilepsie op locatie

‘Een cliënt krijgt een epileptische aanval. Wat gebeurt er in zijn brein en wat moet ik doen?’ In de basisscholing epilepsie brengen we medewerkers kennis bij over epilepsie met behulp van creatieve werkvormen en actueel beeldmateriaal. Deelnemers leren observeren en vervolgens wordt de vertaalslag gemaakt naar ervaringen uit de eigen beroepspraktijk. Eerste hulp bij aanvallen is een belangrijk onderdeel van deze scholing.

Basisscholing epilepsie: Open inschrijving
3 uur
min. 6 max. 16

Basisscholing epilepsie: Open inschrijving

Op 26 september 2024 verzorgen wij de basisscholing Epilepsie open inschrijving. Deze scholing is gericht op professionals in de verstandelijke gehandicaptenzorg, (loondienst en ZZP-ers).

Tijdens deze scholing leren we je handelingsbekwaam te worden als een cliënt een epileptische aanval krijgt. Eerste hulp bij aanvallen is een belangrijk onderdeel van deze scholing.