29 november | 19.30 – 20.30 uur
Webinar Aanvalsdetectie
Leerhuis Epilepsie, initiatief van Kempenhaeghe en SEIN, heeft als doel om de zorg voor mensen met epilepsie in Nederland te verbeteren. Door kennis te delen met andere zorgprofessionals willen we ervoor zorgen dat er betere epilepsiezorg in Nederland komt. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat op woensdagavond 29 november 2023 het Webinar Aanvalsdetectie bij Epilepsie zal plaatsvinden van 19.30 tot 20.30 uur.

Webinar voor professionals
Dit virtuele evenement biedt waardevolle inzichten en expertise voor zorgprofessionals en instellingen die betrokken zijn bij epilepsiezorg, waaronder MBO- en HBO-zorgprofessionals, VG-instellingen, ziekenhuizen, en de Verpleegkundig Specialisten.
Programma
Het programma van het Webinar Aanvalsdetectie bij Epilepsie omvat een reeks boeiende presentaties en interactieve sessies:
- Waarom aanvalsdetectie? – Door dr. Richard Lazeron.
- Wat is mogelijk? – Door dr. Richard Lazeron.
- Wanneer komt een patiënt/cliënt in aanmerking voor aanvalsdetectie? – Door Patrick Agterberg.
- Twee casussen en vragen – Geleid door Patrick Agterberg.
- Wat zijn de ontwikkelingen? – Door dr. Richard Lazeron.
- Het webinar wordt afgesloten met een interactieve vragenronde, waarbij deelnemers de kans krijgen om vragen te stellen aan dr. Richard Lazeron en Patrick Agterberg, twee vooraanstaande experts op het gebied van epilepsiezorg.
Dit Webinar Aanvalsdetectie voor Epilepsie belooft een waardevolle bron van kennis en inzicht te zijn voor zorgprofessionals en instellingen die zich inzetten voor de zorg van mensen met epilepsie. Leerhuis Epilepsie nodigt alle geïnteresseerden van harte uit om deel te nemen aan dit educatieve webinar en hun kennis te vergroten.
Wilt u deelnemen? Het webinar is gratis, u kunt zich hier inschrijven.
Over de sprekers
Dit webinar brengt een indrukwekkend team van specialisten samen:

Richard Lazeron
Als vooraanstaand neuroloog leidt dr. Richard Lazeron het zorgprogramma voor psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA) in Kempenhaeghe en de module voor aanvalsdetectie. Hij is ook nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar methoden voor aanvalsdetectie en -bewaking, evenals de implementatie van deze resultaten in de patiëntenzorg. Dr. Lazeron is tevens onderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en een actief lid van het Teleconsortium Epilepsie, waarin Kempenhaeghe, TU/e, SEIN, UMC Utrecht, Livassured en patiëntenorganisaties samenwerken. Daarnaast maakt hij deel uit van de Nederlandse Richtlijnencommissie voor epilepsie.

Patrick Agterberg
Als verpleegkundige bij het epilepsiecentrum SEIN en trainer bij Leerhuis Epilepsie, brengt Patrick Agterberg uitgebreide praktijkervaring met epilepsiezorg met zich mee. Hij verzorgt ook het vragenspreekuur bij EpilepsieNL en zal in het webinar twee casussen presenteren, gevolgd door een interactieve vraag-en-antwoordsessie.

Céline van Aalst
Als coördinator van Leerhuis Epilepsie speelt Céline van Aalst een cruciale rol in het faciliteren van educatieve initiatieven op het gebied van epilepsiezorg.